Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@23:02:23 GMT

پوست مصنوعی ایرانی به کمک پروانه‌ای‌ها می‌آید

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۸۴۸۰

پوست مصنوعی ایرانی به کمک پروانه‌ای‌ها می‌آید

تهیه هر سانتیمترمربع پوست مصنوعی از شرکت‌های تولیدکننده خارجی حدود ۵۶۰ هزار تومان برای بیماران سوختگی، پروانه‌ای و دیابتی هزینه دارد. اکنون محققان ایرانی توانسته‌اند با تولید پوست مصنوعی با استفاده از پوست‌های دورریختنی جراحی‌ها در ایران این هزینه‌ را به ۹۸ هزار تومان کاهش دهند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست، علیرضا رفعتی عضو هیات علمی و فناور برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستان که در حوزه تخصصی داروسازی فعالیت علمی دارد، موفق به تولید محصول IDM یا همان پوست مصنوعی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تولید پوست مصنوعی با پوست‌های دورریختنی جراحی‌ها 

وی در گفتگو با ایران اکونومیست درباره محصول IDM یا پوست مصنوعی، گفت: در حال حاضر متاسفانه بیشتر پوست‌های اضافی در عمل‌های جراحی توسط تیم جراحی در اتاق‌های عمل دور ریخته می‌شود یا از سلول‌های بنیادی آن به صورت مناسب بهره برداری نمی‌شود؛ اما ما توانستیم از این پوست‌های بدون مصرف، استفاده کرده و پوستی شبه مصنوعی را تولید کنیم.

عضو هیات علمی و فناور برتر دانشگاه آزاد درباره فواید تولید محصول پوست مصنوعی گفت: بیماران دیابتی یا پروانه‌ای EB یا افرادی که به سوختگی با درجات مختلف مبتلا هستند، به صورت مستمر به پوست تازه نیاز دارند. در گذشته پزشکان برای درمان آنها از پوست پای بیماران برداشت می کردند که این موضوع باعث ایجاد عفونت و ضعف دستگاه ایمنی در آنها می‌شد، اما با اختراع و تولید پوست مصنوعی نیاز به برداشتن پوست از پای بیماران نیست.

وی یادآور شد: پوست مصنوعی برای مصارف پزشکی از خارج کشور وارد می‌شد که نه تنها باعث خروج ارز می شد بلکه به دلیل تحریم‌ها، بیماران با مشکلات بسیاری مواجه می‌شدند.

کاهش هزینه خرید پوست مصنوعی برای بیماران

این مخترع پوست مصنوعی گفت: تهیه هر یک سانتیمتر در یک سانتیمتر پوست مصنوعی در حدود ۵۶۰ هزار تومان برای بیماران هزینه داشت که به نسبت مصرف زیاد در فواصل زمانی کوتاه مدت هزینه گزافی است و بسیاری از بیماران امکان پرداخت این مبلغ در ندارند.

رفعتی اضافه کرد: وجه تفاوت این محصول با سایر محصولات مشابه خارجی، در ماده ضدمیکروبی یا آنتی میکروبیال (antimicrobial) آن است که در نمونه های خارجی وجود ندارد. 

این پژوهشگر حوزه پزشکی درباره ارزآوری تولید محصول پوست ایرانی نیز گفت: بانداژهای نوین یا پوست‌های مصنوعی برای پانسمان بیماران پروانه ای یا دیابتی از خارج کشور وارد می شد اما اکنون با ثبت اختراع این محصول که آنتی میکروبیال نیز هست و مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته، به میزان قابل توجهی در هزینه ها صرفه جویی شده است.

رفعتی با تاکید بر اینکه می‌توان با صادرات این محصول به سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه به درآمد ارزی دست یافت، خاطرنشان کرد: در کشورهای حاشیه حوزه خلیج فارس مصرف این نوع پوست مصنوعی به علت وجود بیماری های خودایمنی بسیار بالا است؛ بنابراین با توجه به اینکه این کشورها توانایی تولید این پوست را ندارند، بهترین فرصت برای به دست آوردن بازارهای پزشکی این کشورها است.

تحقیقات پزشکی نیازمند حمایت‌های مالی

این مخترع پوست مصنوعی درباره چالش‌های موجود برای فعالیت های پژوهشی در حوزه پزشکی گفت: با توجه به هزینه‌های گران قیمت آزمایش‌های پزشکی به روسای دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد می‌کنم در گام دوم دانشگاه بیشتر در این حوزه سرمایه گذاری و از محققان حمایت کنند.

وی با اشاره به اینکه برای تولید پوست مصنوعی اتاق تمیز نیاز است، اظهار داشت: هزینه اجاره و تهیه این اتاق‌ها بسیار گران است و پیشنهاد می‌کنیم دانشگاه آزاد اسلامی برای تهیه این زیرساخت همکاری لازم را داشته باشد.

این پژوهشگر به برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: این رویداد که موجب همکاری علمی استادان و دانشجویان این دانشگاه می شود، بستر مناسبی برای معرفی این محصولات به صنعت است که می تواند موجب عرضه آن ها در بازار کار شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: پوست مصنوعی ، بیماران پروانه ای ، اختصاصی ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پوست مصنوعی بیماران پروانه ای اختصاصی ایرنا دانشگاه آزاد اسلامی تولید پوست مصنوعی پروانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۸۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که هوش مصنوعی ممکن است بتواند بیمارانی را که سال‌ها زودتر از زمان تشخیص معمول به بیماری‌های نادر مبتلا هستند، شناسایی کند. محققان در Science Translational Medicine گزارش دادند که یک برنامه جدید هوش مصنوعی توانست افراد در معرض خطر ابتلا به یک اختلال ایمنی نادر را شناسایی کند. محققان دریافتند از یک گروه 100 نفری که بر اساس برنامه هوش مصنوعی در معرض بالاترین خطر قرار دارند، 74 نفر به احتمال زیاد به این اختلال مبتلا هستند.

به گفته آنها، این تحقیق نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند به طور بالقوه به روند بهبود این بیماران کمک کند.

دکتر مانیش بوت، محقق ارشد، در بیانیه‌ای گفت: «افرادی که بیماری‌های نادر دارند ممکن است با تاخیرهای طولانی در تشخیص و درمان مواجه شوند که منجر به آزمایش‌های غیرضروری، بیماری پیشرونده، استرس‌های روانی و بار مالی می‌شود. با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی رویکردی را برای سرعت بخشیدن به تشخیص بیماران تشخیص داده نشده با شناسایی الگوهایی در پرونده الکترونیکی سلامت آنها ایجاد کردیم که شبیه الگوهای بیمارانی است که به این اختلالات معروف هستند.»

محققان بر مجموعه ای از اختلالات به نام نقص ایمنی متغیر رایج یا CVID تمرکز کردند. این اختلالات اغلب برای سال‌ها یا دهه‌ها از تشخیص دور می‌مانند. اختلالات CVID حدود 1 نفر از هر 25000 نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به طور معمول باعث کمبود آنتی‌بادی و اختلال در پاسخ‌های ایمنی در بدن می‌شود. به گفته محققان، نه تنها اختلالات CVID نادر است، بلکه علائم می‌تواند بین بیماران بسیار متفاوت باشد و اغلب با بیماری‌های شایع‌تر همپوشانی دارند.

بوت گفت:« علائم بالینی فنوتیپ‌های ایمنی نادر مانند CVID با بسیاری از تخصص‌های پزشکی تلاقی می‌کند.» بیماران ممکن است برای عفونت‌های سینوسی در کلینیک‌های گوش، حلق و بینی مراجعه کنند یا در کلینیک‌های ریه برای پنومونی درمان شوند. این تقسیم مراقبت در میان متخصصان متعدد منجر به تاخیرهای طولانی در تشخیص و درمان می‌شود.»

علاوه بر این، اختلالات CVID اغلب توسط تغییرات تنها در یک ژن از بیش از 60 ژن مرتبط با آنها ایجاد می‌شود. به گفته محققان، این موضوع امکان انجام آزمایش ژنتیکی برای تشخیص قطعی را رد می‌کند.

برای این مطالعه، محققان یک هوش مصنوعی به نام PheNet (فنت) توسعه دادند. این نام به کلمه "فنوتیپ" اشاره دارد که اصطلاح پزشکی برای ویژگی‌های یک بیماری است که در مبتلایان دیده می‌شود. فنت الگوهای فنوتیپ را از موارد تأیید شده CVID می‌آموزد و سپس از این برای رتبه‌بندی خطر ابتلا به این اختلال استفاده می‌کند. فنت میلیون‌ها پرونده الکترونیکی را بررسی کرد و همه بیماران را از نظر خطر ابتلا به CVID بر اساس آنچه آموخته بود رتبه‌بندی کرد.

نتایج نشان می‌دهد حدود 74 درصد از بیماران که PheNet به‌عنوان بالاترین خطر ابتلا به CVID رتبه‌بندی کرده‌اند، بر اساس بررسی‌های بعدی پزشکان، احتمال ابتلا به یکی از این اختلالات را دارند.

بر اساس این نتایج، تیم تحقیقاتی 4 میلیون دلار بودجه از مؤسسه ملی بهداشت برای مطالعه بیشتر برنامه هوش مصنوعی در محیط‌های واقعی دریافت کرده است.

Bogdan Pasaniuc، محقق ارشد و استاد پزشکی محاسباتی، ژنتیک و آسیب شناسی، گفت: «ما نشان دادیم که الگوریتم‌های هوش مصنوعی مانند PheNet می‌توانند با تسریع در تشخیص CVID مزایای بالینی ارائه دهند و انتظار داریم این امر در مورد سایر بیماری‌های نادر نیز اعمال شود. ما اکنون در حال بهبود دقت رویکرد خود برای شناسایی بهتر CVID و در عین حال گسترش به سایر بیماری‌ها هستیم. ما همچنین برنامه‌ریزی خواهیم کرد تا به سیستم یاد دهیم که یادداشت‌های پزشکی را بخواند تا اطلاعات بیشتری در مورد بیماران و بیماری‌های آنها به دست آورد.»

دیگر خبرها

  • تشخیص بیماری‌های خودایمنی با ۴ کیت دانش‌بنیان ایرانی
  • تشخیص بیماری‌های خودایمنی با ۴ کیت ساخته شده در یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی
  • داروی ایرانی SMA به مرحله ارزیابی کیفی رسید
  • داروی ایرانی SMA در چه مرحله‌ای است؟
  • احتمال عرضه داروی ایرانی SMA در خرداد
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان برگزار می‌شود
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟